Тренутно гледате ZAŠTO SE ŽENE NAJVIŠE RADUJU CVEĆU?

ZAŠTO SE ŽENE NAJVIŠE RADUJU CVEĆU?

Imali ste bezbroj situacija u životu u kojima ste sa voljenim osobama delili trenutke sreće. Današnji način života, gotovo svakodnevni stres i brojne obaveze, gotovo da vape za takvim trenucima. Međutim u mnoštvu radosti, neke su posebne i izazivaju veliku pažnju. Posebno ukoliko ste Vi ti koji želite nekoga usrećiti poklonom. U tome, jako važno mesto zauzima ženska naklonost prema cvetnim poklonima. Nekako smo i navikli da uz cveće idu žene.

Od malih nogu smo se sretali s tom povezanošću. Retki su oni koji kod kuće na prozoru nemaju saksiju nekog prelepog cveća ili u svojim dvorištima niz zasada najlepših ruža. Majka. Kućepaziteljka koja naš dom ušuškava u cvetnu toplinu i lepotu.

Zašto se žene najviše raduju cveću?

Simbolika samog cveća su lepota i nežnost. Raznobojnost, izdašnost, lepota kojom odiše, na neki način ukazuje, zašto se baš u cveću, ogleda duša mnogih žena. Lepa kao najlepša ruža.  Mirisna kao ruzmarin…koliko puta ste čuli upravo ta poređenja, a ona svakako nisu samo obična floskula. Imaju i svoju tradiciju.

Cveće je ujedno i najdiraviniji element i poklanja se u izuzetno velikom broju prilika, od onih svečanih, planetarno popularnih, do onih intimnih i emotivnih prilika. S druge strane, ima i simboliku u prilikama opraštanja od voljenih. Datumi, koji su planetarno gledano na globalnom nivou možda i najveći praznici, dan zaljubljenih i 8.mart, posebne su prilike kada se lepša polovina daruje cvećem.

Posebno 8.mart, koji se ujedno i obeležava na prelasku iz zime u proleće, pa je samim tim simbolika još veća.Upravo tog dana, raznolikost cvetnih aranžmana i darivanje su prelepi, a žene u epicentru događanja. Činjenica je da ćete srce neke od njih razgaliti i bukvalno poklanjanjem samo jedne ruže. Na planetarnom nivou, povezanost cveća i žena je u mnogim državama i među brojnim narodima izuzetno jaka.

Od onih najsiromašnijih, do najbogatijih država. Brojna plemena u siromašnim državama, sam dolazak proleća obeležavaju pravljenjem venaca i njih uglavnom pletu ženama i deci i stavljaju oko glave. U pojedinim delovima Amazone i među pojedinim afričkim plemenima, odrastanje i ulazak žene u zrelo doba, kada se priprema za udaju i sopstvenu porodicu, takođe se proslavlja kićenjem žena raznobojnim vrstama cveća, kod njih, uglavnom vrstama koje slobodno rastu u prirodi.

Sama simbolika pokazuje da je žena odrasla i izrasla u mladu, lepu devojku, spremnu za udaju. Pored toga, biralo bi se mlado cveće, niklo u proleće, negde i po karakteru i izgledu žene kojoj se daje, a ujedno simbolizuje upravo mladu devojku koja je na početku svoje istinske mladosti. U mnogim društvima, pa i kod nas, proslave takvog tipa i darivanje cvećem, najizraženiji su upravo u proleće. S druge strane u bogatim društvima, cveće i žene imaju još luksuzniju i izraženiju notu, gde se cveće koristi kao dodatak još bogatijim poklonima. A pomenuli smo i da uručivanje cveća nekoj državnici, odaje poštovanje i prema rodnoj razlici.

Predivno je posmatrati tu povezanost žena i cveća. Mnoge od njih će svojom kreativnošću, od doma napraviti pravi mali rajski vrt. Samim tim, to daje i društveno jak efekat. Cveće je jak i modni element. Dakle, povezanost žena i cveća je tolika da se prenosi i na modu i dovoljno je osvrnuti se oko sebe. Osim toga, već ovog trenutka dok čitate, hiljade vas će se upravo prvom prilikom, da li da je reč o planetarnom datumu ili intimnom, odlučiti da neku voljenu žensku osobu, majku, sestru, daruje najlepšim cvećem. Upravo videti taj divni osmeh kada dobiju poklon, odgovor je i na ovo pitanje, a ujedno i pozivnica za cveće kao poklon, jer poklanjajući cveće ženama, gotovo nikada nećete napraviti grešku. Cveće i žene su najpovezanija nežnost i lepota koja traje i trajaće generacijama.

1ТП1Т/5 (1ТП3Т1с рецензије)