Тренутно гледате Zašto Su Ruže Toliko Popularne?

Zašto Su Ruže Toliko Popularne?

Crvena ruža prožima se kroz priče o ljubavi i strašću hiljadama godina.

U mnogim ranim kulturama Crvene ruže se se koristile kao ukrasi u svadbenim ceremonijama i svadbenoj odeći. Zbog toga je vremenom crvena ruža postala poznata kao simbol ljubavi i romantike. 

Poklanjanje cveća, kako bi se iskazala ljubav nekome, postala je tradicija. A crvena ruža cvet koji se poklanja kako bi se iskazala najdublja osećanja ljubavi i naklonosti prema nekome. Ova tradicija traje sve do današnjeg dana.

 

Mitovi o Crvenoj ruži i simboli 

Svi mitovi o crvenim ružama ukazuju na to da je ona simbol ljubavi, lepote i naklonosti.

U grčkoj mitologiji postoji verovanje da su boginja Afrodita, svojim suzama, i njen ljubavnik Adonis, svojom krvlju, stvorili crvenu ružu i od tada ona postaje simbol večne ljubavi do smrti. 

U rimskoj mitologiji crvena ruža predstavlja simbol Venere, boginje ljubavi. 

U istočnoj kulturi i tradiciji, crvena ruža se takođe povezuje s ljubavlju.

A Indijci veruju da jedan cvet ruže simbolizuje božansku lepotu.

Hinduistička legenda o boginji sreće i blagostanja Lakšmi govori o tome da je ona stvorena od 1008 alih latica crvenih ruža i 108 velikih crvenih ruža.

 

Crvene ruže-više od simbola

Crvene ruže imaju još po neku prednosti osim njene lepote. 

Poznate su i po svom blagom letnjem mirisu, te se uzgajaju i imaju primenu u proizvodnji parfema, ali i u prehrambenoj industriji u proizvodnji lekovitih čajeva.

 

101 Ruža

Ruža crvene boje simboliše ljubav i romansu, ali i poštovanje, senzualnost, večnost, strastvenost, nadu, hrabrost i besmrtnost, u zavisnosti od boje za koju se odlučimo.

A buket 101 crvene ruže ima više različitih značenja u zavisnosti da li ga poklanjaju ljudi u braku ili nevenčani parovi. 

Kod bračnih parova, poklonjen buket crvenih ruža predstavlja sreću i iskaz odanosti i velike ljubavi.

Dok kod mladih, nevenčanih, parova, buketom crvenih ruža iskazuje se strast i snažna želja za uspešnim početkom nove ljubavne romanse.

 

Da li pokloniti jednu ružu ili čitav buket?

Nije važno gde se na svijetu nalazite ako voljenoj osobi poklonite ružu, sigurno ćete preneti jasnu poruku ljubavi.

Ruža je podjednako je obožavana u svim delovima sveta, u svim slojevima društva, pa nije čudno što je nakon svih ovih godina ruža zadržala status “kraljice cveća”.

U zavisnosti od boje i mirisa, ruže poklanjamo onda kada želimo da ostavimo najbolji mogući utisak.

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli poklone i male znake pažnje, s toga prilika za poklanjanje buketa ruža može biti svaki dan i bez neke posebne prilike. A uvek će ostaviti isti utisak posvećenosti, ljubavi i odanosti svom partneru ili voljenoj osobi.  

Ruža predstavlja i svojevrstan statusni simbol, te se u svrhu velike naklonosti i ljubavi pojedini odluče da svom partneru poklone 101 ili pak 1001 ružu.

Ukoliko želite da pokažete snažnu želju, privrženost ili hrabrost prema voljenoj osobi, onda je buket 101 crvena ruža odličan izbor. Bez obzira da li ste na početku ljubavnog putovanja ili ste u braku, ovim poklonom nepogrešivo pokazujete koliko volite i cenite vašeg partnera svakoga dana.

Prilike za poklanjanje mogu biti specijalne, ali isto tako možete da pokažete koliko volite i cenite vašeg partnera svakoga dana.

Jedna crvena ruža može biti pravi mali pomoćnik u komunikaciji. Ukoliko želite da iskažete simpatije prema nekome ko vam se dopada a ne umete to rečima  da iskažete ili ste sramežljivi, poklanjanjem jedne crvene ruže nedvosmisleno ćete staviti do znanja osobi da vam se dopada. A prema crvenoj ruži niko nije ostao ravnodušan. 

 

Svetski dan Crvene ruže

Svake godine, 12. Juna obeležava se svetski dan crvene ruže, simbola ljubavi i romantike. 

Ovaj datum je u vezi sa činjenicom da je mesec Jun mesec u kom ruže cvetaju širom sveta. 

Dan crvene ruže izvrstan je razlog za slavlje, te upravo on može biti povod da nekome poklonite jednu crvenu ružu ili pak čitav buket. 

1ТП1Т/5 (1ТП3Т1с рецензије)
1ТП1Т/5 (1ТП3Т1с рецензије)