Тренутно гледате Kako iskoristiti modne detalje za dekorisanje kuće

Kako iskoristiti modne detalje za dekorisanje kuće

Iako niste modni fanatak, ipak ste tokom godina uložili koji dinar više i priuštili sebi neki skup modni detalj, međutim on sad stoji neiskorišćen. Bilo da ste ga izgustirali ili jednostavno više nije u modi, on je odradio svoje i sad drema na dnu nekog ormara.

Pomisao da smo potrošili veliku svotu novca na neki modni detalj nas sprečava da se otarasimo stvari koje ne koristimo. Većina nas se i emotivno veže za neke stvari, ali ima rešenja i za to. Takvi modni detalji mogu dobiti novu primenu, uz malo mašte možete da ih iskoristite za dekorisanje kuće. 

Upotreba nekorišćenih modnih detalja za uređene doma vam se može toliko dopasti, da na kraju možete da osmislite i dekor za kuću od aktuelinih stvari koje koristite. Zašto ne biste učinili da i vaš svakodnevni akcesoar  bude tako organizovan i da ima dvostruku primenu?

Koje sve modne detalje možete da koristite i kako:

  1. Šalovi i ešarpe
  2. Organizujte šešire
  3. Napravite aranžman od torbi
  4. Iskoristite nakit kao dekor

Šalovi i ešarpe

Imate ih previše, a većina njih je zatrpana i zaboravljena u nekom ormaru. Marame mogu biti odličan umetnički dodatak svakoj prostoriji, ako je to neka marama za koju znate da je nećete nositi, jednostavno je uramite ili je kačeći na kukice razvucite kao tapiseriju, što vam daje mogućnost da je kasnije zamenite nekom drugom. Budite kreativni, igrajte se oblicima, prilagodite sopstvenom ukusu, izbegnite “već viđeno” Iskoristite svileni šal i obmotajte ga oko stalka lampe, tako možete oživeti prostor i razbiti monotoniju sobe ako je šal sa nekim življim šarenim dezenom. 

Organizujte šešire

Šeširi i kape mogu da zauzimaju poprilično mesta u vašem ormaru i ponekad ih je baš teško organizovati, a neadekvatno čuvanje ih može i oštetiti.

 

Da biste uštedeli na prostoru napravite nešto što može biti i praktično ali i  dekorativno za kuću.

  • Nabavite kuckice i rasporedite ih po zidu kako god se vama dopada, bilo u hodniku ili u dnevnoj sobi iznad neke komode, i jednostavno okačite šešire.
  • Možete razvući uže po zidu i postići rustikalni izgled prostorije ako drvenim dekorativnim štipaljkama zakačite šešire.
  • Ukoliko imate čvrste kape i šešire koji neće izgubiti oblik, možete da ih naslažete jedan preko drugog i smestite u nekom kutku prostorije ili naređati na nekorišćenom abažuru neke lampe.

Ovako možete i po stilovima da organizujete vaše šešire i dodate neki poseban šarm prostoriji.

Napravite aranžman od torbi

Umesto da ih gurate u ormar i borite se da pronađete pravu kada vam zatreba, odaberite neki zid i napravite aranžman od torbi. Kutak koji će biti organizovan, praktičan ali i dekorativan. To mogu biti torbe koje još uvek koristite, ali mogu biti i neke stare očuvane koje su vam drage i ne želite da ih se odreknete. Torbe ponekad mogu da vrede čitavo bogatstvo, pa ćete tako dobiti i veoma ekskluzivan dekor u kući, a ne samo stvar koja hvata prašinu u nekom ćošku.

  • Torbe možete kačiti na zid pomoću dekorativnih kukica koje sami možete da organizujete i rasporedite kako god želite.
  • Možete iskoristiti neku policu i da na njoj poređate omiljene primerke, može da izleda prilično uredno, ali i veoma praktično kada ste u žurbi, lepi primerci torba deluju efektno čak i u dnevnoj sobi.

 

 

 

 

Iskoristite nakit kao dekor 

Uvek ste u manjku sa kutijama za nakit, ili vam je neki nakit toliko drag da želite da ima neko specijalno mesto? Iskoristite ukrase koje imate u kući

organizovali nakit. Ako su u pitanju ogrlice, pogledajte da li imate ukrase koji imaju visinu ili možda neku lampu ili vazu, pa ih okačite. Možete iskoristiti i kućnu biblioteku da neke knjige ukrasite nekim komadom nakita. Za sitnije detalje kao što je prstenje ili minđuše možete iskoristiti neke dekorativne činijice koje već krase neku komodu. Ovo može biti i lep estetski detalj u vašem domu, ali i praktičan način za čuvanje nakita, jer će vam uvek biti nadohvat ruke.da biste 

1ТП1Т/5 (1ТП3Т1с рецензије)